تغیر در سبد منابع انرژی ژاپن

تولید سبز- ژاپن هدف بلندپروازانه ای را برای ترکیب انرژی های تجدیدپذیر در صنعت برق این کشور تا سال 2030 درنظر گرفته است. هدف اصلی از این کار مقابله با تغییرات آب و هوایی و دستیابی به هدف کربن صفر صفر در سال 2050 عنوان شده است.
بر اساس این طرح، که در ماه ژوئیه ارائه شد و روز جمعه توسط کابینه ژاپن مورد تصویب قرار گرفت، انرژی های تجدیدپذیر باید 36 تا 38 درصد از منابع تامین انرژی این کشور را در سال 2030 را تشکیل دهند، این هدف دو برابر سطح سال 2019 و بسیار بالاتر از هدف قبلی خود در سال 2030 برای 22تا24 درصد.
در ماه آوریل، ژاپن هدفگذاری خود دراین باره را در سال 2030 برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از 46 درصد در سطح 2013 در واکنش به در دیدار رهبران جهان در اجلاس آب و هوا افزایش داد. حال قرار است رهبران گروه 20 در گلاسکو ملاقات کنند تا درباره کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بحث کنند چرا که دانشمندان می گویند این کار برای برای محدود کردن گرمایش زمین به 1.5 درجه بالاتر از سطوح قبل از صنعتی شدن جهان، لازم است.
در زمینه انرژی سبز، ژاپن 16 تا 14 درصد از انرژی مورد نیاز خود را از خورشیدی، 5 درصد از باد، 1 درصد از زمین گرمایی، 11 درصد از انرژی آبی و 5 درصد از زیست توده تامین می کند.
اما با وجود تلاش ژاپن برای بازگرداندن صنعت تولید انرژی به نقش اصلی سابق خود پس از فاجعه نیروگاه هسته ای فوکوشیما در سال 2011، هدف تولید انرژی هسته ای ژاپن بدون تغییر بین 20 تا 22 درصد باقی مانده است. برای تحقق این هدف، حدود 30 راکتور نیاز به راه اندازی مجدد دارند، از این تعداد تنها هشت راکتور در حال حاضر کار می کنند. این کشور قبلاً 54 راکتور فعال داشت. کارشناسان می گویند دستیابی به هدف هسته ای در پی فاجعه فوکوشیما، که منجر به تغییر بزرگ افکار عمومی درراستای دور شدن از منبع انرژی هسته ای شد، دشوار خواهد بود.
تاکئو کیکاوا، نایب رئیس دانشگاه بین المللی ژاپن می گوید: هدف 2050 و هدف 2030 برای کاهش 46 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تصمیمات درستی هستند زیرا سرانجام ژاپن را با استانداردهای جهانی هماهنگ می کند.
کیکوکاوا، مشاور دولت ژاپن درد حوزه انرژی نظر بدبینانه ای به تحقق اهداف درنظر گرفته شده دارد، وی معتقد است که ژاپن به احتمال زیاد هدف 2030 را از دست خواهد داد زیرا انرژی های تجدیدپذیر تنها با داشتن سایت خورشیدی مناسب می تواند به 30٪ برسد و با فعال سازی 20 رآکتور، توان هسته ای تنها تا 15٪ افزایش می یابد.
استفاده از زغال سنگ یا کثیف ترین سوخت فسیلی، از هدف گذاری پیشین در سبد تولید انرژی ژاپن  از26 درصد به 19 درصد کاهش می یابد، در حالی که گاز طبیعی مایع (LNG) از 27 درصد به 20 درصد و نفت از 3 به 2 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
همچنین سوختهای جدیدتر مانند هیدروژن و آمونیاک حدود 1 درصد از ترکیب برق را تا سال 2030 تشکیل خواهند داد.
کیکوکاوا گفت: ژاپن می تواند به هدف خود در سال 2050 برسد زیرا انتظار می رود آمونیاک و هیدروژن به سوختهای بدون کربن برای نیروی حرارتی و سلاح نهایی ژاپن در مسیر تحقق کربن سفر تبدیل شوند.
گفتنی است: دولت ژاپن هر سه تا چهار سال یکبار برنامه های راهبردی انرژی خود را مورد تجدید نظر قرار می دهد.
منبع: رویترز
گزارشگر: یوکا اوبایاشی
ترجمه : تولید سبز

​پیشنهاد سردبیر