اوراق قرضه سبز چیست؟

تولید سبز- اوراق قرضه سبز یا اوراق قرضه پایداری(GSS) نوعی سرمایه گذاری با درآمد ثابت است که برای تأمین مالی پروژه هایی با تأثیرات زیست محیطی مثبت استفاده می شود. حجم انتشار این اوراق تا پایان 2023 به 5 تریلیون دلار بالغ شد. مانند اوراق قرضه سنتی، اوراق قرضه سبز بازدهی اعلام شده و تعهدی را برای استفاده از درآمد حاصله جهت تامین مالی یا بازپرداخت پروژه های پایدار، به طور جزئی یا کلی به سرمایه گذاران ، ارائه می دهداین اوراق در واقع ابزارهای بدهی هستند که برای جمع آوری منابع مالی برای پروژه های دوستدار محیط زیست منتشر می شوند. آنها نشان دهنده یک راه حل مالی نوآورانه برای مقابله با تغییرات آب و هوا و حمایت از توسعه پایدار هستند. با سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه سبز، سرمایه‌گذاران می‌توانند در پروژه‌هایی مشارکت کنند که اثرات زیست‌محیطی مثبتی دارند، مانند انرژی‌های تجدیدپذیر، بهره‌وری انرژی، و پیشگیری از آلودگی.

مفهوم اوراق قرضه سبز در سال 2007 توسط بانک سرمایه گذاری اروپا معرفی شد و از آن زمان، بازار رشد قابل توجهی داشته است. با توجه به ابتکار اوراق قرضه آب و هوایی، انتشار اوراق قرضه سبز جهانی به رکورد 269.2 میلیارد دلار در سال 2020 رسید که 55 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت. این رشد نشان دهنده علاقه فزاینده سرمایه گذاران به حمایت از پروژه های سازگار با محیط زیست است.

در حال حاضر، نهادهای مختلف، از جمله دولت ها، مؤسسات مالی و شرکت ها، اوراق قرضه سبز را برای تأمین مالی پروژه های پایدار خود منتشر می کنند. درآمد حاصل از این اوراق به پروژه‌های سبز واجد شرایط اختصاص می‌یابد که معمولاً با معیارهای خاصی هدایت می‌شوند و توسط ارزیاب‌های مستقل تأیید می‌شوند. این معیارها ممکن است شامل اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اصول اوراق قرضه سبز یا سایر چارچوب های شناخته شده باشد.

اوراق قرضه پایداری به دلیل پتانسیل آنها برای بسیج سرمایه گذاری در مقیاس بزرگ در پروژه های پایدار محبوبیت پیدا کرده است، در حالی که به سرمایه گذاران فرصتی برای تنوع بخشیدن به پرتفوی خود و به طور بالقوه بازده رقابتی ارائه می دهد. علاوه بر این، آنها به گذار به اقتصاد کم کربن کمک می کنند و به مقابله با چالش های زیست محیطی جهانی کمک می کنند.

در نتیجه، در حالی که ارائه رقم دقیقی برای میزان اوراق قرضه بدهی سبز فروخته شده تا پایان سال 2023 دشوار است، بازار در سال های اخیر به دلیل لفزایش قیمت حامل های انرژی و تعهد به کنوانسیون پاریس جهت کاعهش دمای زمین به سرعت در حال رشد بوده است. اوراق قرضه سبز به عنوان یک ابزار مالی مهم برای حمایت از توسعه پایدار و مبارزه با تغییرات آب و هوایی عمل می کند. از آنجایی که آگاهی و تقاضا برای سرمایه گذاری سبز همچنان در حال رشد است، این احتمال وجود دارد که بازار اوراق قرضه سبز در سال های آینده به گسترش خود ادامه دهد.

آمار سالانه انتشار اوراق بدهی سبز( پایداری )

 

​پیشنهاد سردبیر